maanantai 12. elokuuta 2013

Western-kuumetta.

Papsulla on ollut aika kevyttä viimepäivinä.
Ihanaa kun saa olla luvalla laiska :D Ei vaan.. kyllä sitä täytyy nyt alkaa taas kuntouttamaan ajatuksen kanssa, mutta kun pitää ajatuksen sellaisena ettei tässä mikään kiire ole, ei tule myöskään hinguttua enempää kuin mitä voi saada =)

Keskiviikkona mentiin Minnan & Taavin kanssa maastolenkille. Ukkosta oli lupailtu koko päiväksi ja tietenkin jokapuolella jyrisi häiritsevästi juuri, kun oltiin lähdössä. Päätettiin pysytellä lähialueilla ja tehdä suunniteltua lyhempi lenkki ettei tule mitään yllätyksiä :D Aikataulu oli täydellinen sillä juuri, kun päästiin takaisin talliin alkoi satamaan ja jyrisemään aina vain enempi. Kotimatkalla sainkin ajella kunnon ukkoskuuron läpi ;)

Torstaina menin tallille jo aamu yhdeksäksi. Tehtiin Minnan kanssa Papsulle uusi aitaus, koska Papsun vieruskamut (tammat&varsat) muuttivat laitsilta suojaisempaan paikkaan loppuviikon jättisadeuhkausten takia. Muutto sujui hyvin, mutta varsojen osalta myös vauhdikkaasti ;) "Pikkusilla" oli kauhea vauhti päällä, kun maisemat vaihtuivat :D Papsunkin piti sitten ottaa muutamia ravi/laukkapyrähdyksiä sillointällöin, mutta tilanne rauhottui päivän aikana =) Papsulla ei ratsastettu to/pe, ettei se saa liikaa liikuntaa tuon "suuren elämänmuutoksen" myötä :D 

Seuraavaksi suuntasin kohti Sallan valmennustallia. Pääsin yksityistunnille opettelemaan nuoren hevosen ratsastusta/koulutusta uudella tulokkaalla, Minnillä. Salla kertoi tunnin aikana omia näkemyksiään asiasta ja toivoi, että vinkeistä on apua muidenkin nuorten hevosten ratsastuksessa (minun tapauksessani siis 4-vuotiaat Kauhu & Taavi). Minni oli tosi mukava tapaus ja sain siitä paljon irti, koska tunti oli (luonnollisesti) erilainen kuin "normaalisti" tunnit "normihevosilla" =)

Perjantaina pidin itse tallivapaata.

Lauantaina mentiin Sannan kanssa ensin Satumaahan kenttäkisatalkoisiin rakentamaan rataesterataa jne. Sen jälkeen lähdettiin vielä ratsastamaan Papsu & Taavi. Tehtiin aika lyhyt maastolenkki ja hepsut meni kiltisti. Kylmättiin Papsun jalat ja heitettiin sille tarhaan heinää ennen lähtöä.

Sunnuntaina oltiin Sannan kanssa kenttäkisoissa toimihenkilöinä 9.30-17.30, sitten lähdettiin taas Papsun ja Taavin luo. Tälläkertaa meninkin itse Papsulla ja Sanna sai kokeilla Taavia. Olin ihan väsyksissä joten kierrettiin vaan 15min lenkki ja lopuksi käytiin heppojen kanssa järvessä. Ratsastuksen jälkeen heppojen normihoidot ja myrkytykset, sitten murmelit tarhoihinsa ja Papsulle vähän heinää. :)

Mulla todettiin raudanpuutos-anemia jo hetki sitten ja sen takia oon ihan uupunut jos nukun vähän ja kerään päivät täyteen tekemistä. Sunnuntaina alkoi siis 4 päivän touhuilut jo tuntumaan ja kun pääsin kotiin olin aivan loppu :D

Tänään oon taas selaillut kaikkia western-sivuja, etsinyt lähinnä kirjoja joiden avulla pääsisi vähän paremmin aiheeseen kiinni. Ajattelin myös kokeilla Papsulle lännensatulaa, koska meiltä sellainenkin löytyy (anoppilasta). Jos tuo satula sattuisi olemaan ok, voisin sitten ostella Papsulle  myös muita western-varusteita ;) Olen aina ihastellut lännenratsastusta ja ollut siitä kiinnostunut, mutta tänä vuonna Finnderbyssä rakastuin lajiin täysin :) Siitä asti olen tasaisin väliajoin muistutellut asiasta itselleni ja kun vimein, 2viikon päästä, mun kunnon kesälomani koittaa, aion opiskella asiaa ihan toden teolla :) Nyt vain täytyisi löytää hyviä tiedonlähteitä! ;)

Muita kuvia ei nyt ole, mutta tässä Papsun entisen omistajan Riikan shettis Helmut! =)
Helmut oli Satumaassa vierailulla =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti