maanantai 10. kesäkuuta 2013

Klinikkareissu 2, ihmeitäkin voi tapahtua.

Tänään heräsin 05.30 ja lähdin pikkuhiljaa tallillepäin. Ville tuli eilenillalla meille yhdistelmän kanssa, joten matka oli vähän edellistä lyhempi ja kätevästi sain taas lähteä suorilta Papsua hakemaan :) Olin tallilla 06.15 ja kävin hakemassa ihmettelevän Papsun tarhastaan suuliin. Yöllä oli satanut ja P tietenkin ihan kurassa, mutta harjailin sen pikaisesti ja laitoin jalkoihin kuljetussuojat. Mukaan lähti vain kylmäsuojat (paluumatkalle etujalkoihin) ja varmuuden vuoksi loimi, koska sään piti olla epävakainen ja aamullakin lämpöä vain +10. Sitten Papsu koppiin, Minna taas tuli auttamaan ja laittoi potkuoven kiinni. 

Sitten kohti Teivoa, matkalta otettiin Ville kyytiin. 
Oltiin perillä taas 8.00, uutiset alkoi samaan aikaan ku viimekskin :D

Kävin ilmoittamassa, että Papsu on saapunut paikalle ja otettiin tamma kopista sisälle odottamaan eläinlääkärin saapumista. Saatiin sama elli ku viimeksikin, jes! Tanja Pehkonen on huippu =) Papsu oli tosi kiltisti ja malttoi odotella hienosti, vaikka tylsäähän se tietenkin oli ;) Sit hevonen tutkimushuoneeseen, josta lähdettiin melkein samantien ulos juoksutukseen. Ensin juostiin suoralla yhdessä, sit Papsu juoksi ympyrällä liinan päässä. Tanja sanoi, että suoralla juoksussa ei ollut enää mitään ongelmaa, viimeksi siinä todettiin todella todella pieni varominen, muttei kuitenkaan ontumaa. Ympyrällä ei ollut ongelmia viimekerralla, eikä nytkään.

Sit palattiin sisälle ja aloitettiin jalan ultraus rauhoituksen jälkeen. Tanja näytti kummastuneelta ja hetkenpäästä totesikin, että ilman tuota pientä ulkoista möykkyä hän olis jo kysynyt, että ollaanko oikeassa jalassa! Huh, mun harteilta tippui jo siinä vaiheessa ainakin 1000kg paino :D Siinä me sitten ihmeteltiin, että mihin se vamma on hävinnyt.. viimeksi jänne oli puoliksi aivan vaurioitunut, mutta nyt näytti ihan terveeltä! Tanja jo pelkäsi, että ollaan tehty väärä diagnoosi, mutta pakkohan niitä vanhoja kuvia oli uskoa ;) Pitkän tutkiskelun jälkeen jalasta löytyi kuin löytyikin hiuskarvan kokoinen musta-alue, mutta viimeksi se oli monen sentin kokoinen!Melkein pääsi itku siinä vaiheessa kun itse omin silmin näin sen eron, on tuo hevonen vaan aika ihme tapaus :) 

Tanja kyseli, että eikö tälle tosiaan olla tehty mitään hoitoa ja minä tietysti väitin kovana vastaan, koska kotona tuo tamma on vaan ollut. Onhan sitä hoidettu, mutta ei tosiaan klinikalla mitä eläinlääkäri tarkoitti. Jalkaa on kylmätty ahkerasti ja pidetty liikkeessä. Sanoin, että tää on ollut puoli vuotta pihatossa eikä enää koskaan palaa karsinapaikalle :D Papsua on hoidettu ja paijattu kyllä, mutta kylmä on ainoa "oikea" hoitokeino tässä. Onhan multa pari linimenttipulloa kulunut, mutta se ei harmita nyt yhtään.Klinikkahoidot olis noussut moneen tuhanteen euroon, jos selvisin näin hyvin pelkällä vedellä ja linimentillä, olen onnekas!

Tanja sanoi, että tuo on jo miltein mahdotonta eikä hoitojenkaan kanssa aina päästä tuossa ajassa tällaiseen tulokseen, kyllä hymyilytti :) Ja tietysti hän näytti myös kollegoilleen kuvia, siellä sama meno jatkui.. millä tätä on hoidettu???? ei millään :D Papsun ihme-parantuminen oli kaikille "tuntematon tapaus" jota ei ole vastaan tullut ainakaan itse Tanjalle vielä ikinä :)

Seuraavaksi oli tiineystarkastus. Loppujenlopuksi Papsu todettiin tyhjäksi, mutta se ei tässä tilanteessa harmittanut ollenkaan. Tärkeintä on, että Papsu parantuu huimaa vauhtia.. varsa kyllä ehtii vielä hienosti :) Seuraavia kiimoja odotellessa siis!

Sitte Papsulle etusiin kylmäsuojat ja takasiin kuljetussuojat. Vietiin se koppiin ja käytiin maksamassa lasku. Sitten syömään ja kotiin =)

Jatko-ohjeina saatiin muutama viikko pitkiä kävelylenkkejä, jotta jalka tottuu pidempään käyttöön tuon 2kk "lepojakson" jälkeen. Sitten ravailua pari minuuttia pienissä pätkissä, lopuksi max. 10min pienissä pätkissä ja 2kk päästä vielä klinikalle kontrolliin =) Vaikka jalka onkin hyvällä mallilla sitä täytyy kuntouttaa huolella, eikä Papsu saa vielä tehdä mitään äkkinäisiä tai vauhdikkaita pyrähdyksiä edes tarhassa. Pikkuhiljaa hyvä tulee, vai miten se meni ;) Tylsäähän tämä nyt on keskellä kesää, mutta eiköhän se joskus ohi ole ja loppujenlopuksi kaiken tämän arvoista :)


Don't worry just let me blow, All of your grey clouds away <3

2 kommenttia:

  1. Sulla on oikein ihme hevonen, kun ell on ihmeissään :D toivottavasti Papsu parantuu täysin, ja kyllä te vielä onnistutte ja saat pikku-papsun :D

    VastaaPoista